Alla våra fantastiska resor

Resa, Tips

Att åka på hockeyresa

1490449-hockey-puck
Hockey är en mycket populär sport världen över. Förmodligen ligger sporten oss i Sverige lite särskilt varmt om hjärtat. Genom åren har vi haft ett landslag att vara mycket stolta över och Tre Kronor har vunnit såväl EM som VM flera gånger. Det är även många svenska ishockeyspelare har spelat i NHL, världens allra största hockeyliga. Att så många svenska spelare spelar i olika kanadensiska och amerikanska hockeylag gör förstås att NHL blir lite extra intressant för oss och många följer ligamatcherna med spänning.

Är du en tvättäkta hockeyfantast bör du absolut inte missa att uppleva det live någon gång i ditt liv. Det är nämligen en matchupplevelse helt utöver det vanliga. I NHL är det inte ovanligt med lite tuffare tag och tacklingar, vilket gör de tre perioderna mäkta pulshöjande. Oförglömlig brukar även atmosfären och stämningen bland åskådarna inne på arenan vara. Idag finns det skräddarsydda hockeyresor, där du kan uppleva NHL i flera olika städer och i ett matchmöte med de lag du föredrar.

Att se en NHL-match på plats går inte att jämföra med att se den på TV. Upplevelsen omfattar dessutom så mycket mer än bara själva matchen. I USA och Kanada är supporterkulturen i sig en häftig upplevelse, där man inte bara visar vilket lag man håller på, utan också vilken spelare man har som favorit. Det är ingen ovanlig syn med Lundqvist-tröjor och mössor inne på Madison Square Garden i New York när New York Rangers spelar. För en svensk är det ganska häftigt att få se.

Med det sagt bör du definitivt unna dig en hockeyresa om du är hockeyfan. Att komma iväg och se hockey någon annanstans än där du brukar är en härlig grej, men se till att boka dina biljetter i tid, eftersom trycket är ganska högt på många NHL-matcher. Det kommer att ge dig en upplevelse du inte vart med om tidigare. Att tillsammans med andra fans sitta i en gigantisk arena och se sina hockeyfavoriter spela en match är oslagbar.

Så klart så kommer du att få tid till att uppleva annat än ishockey även om det är den huvudsakliga porsaken till att resa över till USA. Om du väljer New York så bör du välja vilka sevärdheter som du ska se. Se till att du får den tid som krävs för att uppleva det du verkligen vill se.