Alla våra fantastiska resor

Tips

Campingregler

Hur beter man sig på en camping, ja det kan man fråga sig? Här kommer vi att försöka reda ut de skrivna och oskrivna reglerna som kan finnas på campingar runt om i vårt land. För det mesta finns det regler för varje camping, vad som gäller om du bokar stuga eller husvagnsplats och det kan skilja sig från camping till camping. Det kan vara fråga om från vilken tidpunkt man har tillgång till plats eller stuga och när man ska vara ute eller borta med sin husvagn. Allt för att det ska hinna med allt innan nästa gäst ankommer.

Bokningsregler

På populära campingar så är det viktigt med bokningsregler så det inte blir kollision när nästa gäst är på ingång och dubbelbokningar. Man kan kolla upp bokningsregler hos till exempel Mosjöns Camping & Stugby som ligger strax norr om Örnsköldsvik i Höga Kusten. Här är det bokningsregler för stugor och några av reglerna är att från kl 15.00 så har du tillgång till stugan och vid avresa så måste nyckel lämnas in senast kl 12.00. Innan ni bestämmer er för en camping så är det rätt enkelt att kolla upp vilka regler som gäller just för den campingen du tänker besöka.

Oskrivna regler

Kanske oskrivna regler är det svåraste när man kommer ny till en camping, kolla in expressens artikel om detta. Det finns långliggare som sinsemellan har sina regler och oavsett hur man gör så blir det fel. Fråga redan direkt hur det ser ut och vad som gäller förutom campingens egna regler. Framförallt så gäller det väl att ta hänsyn till varandra och inte leva rövare långt in på natten. Hög musik är nog något som de flesta ogillar när man ligger på en camping. Man bör inte kliva rakt över tomtgränsen hos en annan campare skriver dom också i artikeln från expressen, till mångt och mycket är det sunt förnuft som gäller och att ta hänsyn till varandra.