Alla våra fantastiska resor

Okategoriserade

En resa till USA

1554207-travel-to-america

En del länder är främst förknippade med semesterresor, andra främst med affärsresor eller andra orsaker till besök. USA är ett land dit svenskar åker för en mängd olika orsaker. Detta inte minst tack vare att landet är så stort och bjuder på så varierande klimat och utbud av turistattraktioner och sevärdheter. Allt från södra Florida med rejäl värme till de norra delarna som har ett klimat som snarast som kan jämföras mot vad vi är vana med i Sverige. Hit åker de som vill söka lugnet eller spänningen, vara ensam eller träffa tusentals personer. Landet erbjuder allt.

En stor fördel är även språket. Det är enkelt att som svensk ta sig runt i landet och det gör även att någon större planering inte behöver ske i förväg gällande var man ska åka, var man ska bo eller vilka attraktioner som ska besökas. Ett enkelt land där man kan ta dagen som den kommer utan att det behöver innebära några större problem.

De som planerar sin resa till USA gör detta i stort sett enbart med fokus på att flyga. Det är även det bästa sättet om man vill komma fram så fort som möjligt och därmed få så stor del av semesterdagarna på plats i landet. Men det finns även andra alternativ. Ett är att åka kryssningsfartyg.

Ett flertal kryssningsfartyg åker över Atlanten varje vecka och går då vanligtvis till någon hamn i södra Europa. Det kostar visserligen en del då man inte enbart betalar för själva transporten utan även för boende och mat på dessa lyxiga fartyg. Samtidigt blir resan i sig en upplevelse. Istället för att sitta still på ett flygplan i ett antal timmar så njuter man av solen på soldäck, maten i restaurangen och lyssnar på duktiga musiker i puben medan man sakta rör sig mot den amerikanska östkusten.