Alla våra fantastiska resor

Resa, Tips

Enkla tips för att få en bra start på din USA-resa

Det är alltid mycket att tänka på när man ska resa någonstans, speciellt till USA. Landet är ökänt för att ha strikta och i många fall onödigt otrevliga personer som tar hand om besökarna på inpasseringskontrollerna. För att se till att hela din USA-resa blir så bra som möjligt, har vi samlat lite tips som är bra att tänka på.

Kom ihåg att strömmen i USA är annorlunda

I Sverige och resten av Europa har vi 230 V på våra eluttag, men så är inte fallet i USA. Här är det 120 V som gäller. För bärbara datorer och mobiltelefoner är det oftast inga problem, nätenheten som båda sorternas laddare har klarar av spänningar mellan 100 och 250 V. Däremot så kommer kontakterna på dina laddare inte att passa i USA. De använder sig av kontaktuttag A och B, våra svenska är kontaktuttag C och F. Det innebär att du kommer att behöva en adapter, även om dina laddare klarar av strömmen i USA. Om ni är mer än en person som ska använda adaptern så kan det också vara smart att ha med en förlängare, det vinner alla på i slutändan.

Se till att vara utvilad inför resan

Beroende på vilken väg du tar till USA och var du mellanlandar så kan reseetapperna vara olika långa. Det är vanligt att du först får åka till Island och därefter till USA men det är även vanligt med mellanlandning i Amsterdam, London eller Düsseldorf. Hela resan tar 10 till 14 timmar. Ett tips är att ta in på ett hotell dagen innan flyget går. På så sätt är ni inte bara förberedda inför resan i god tid eftersom ni packat allt en dag tidigare, ni har dessutom närmare till flyget och kan i lugn och ro avnjuta dagen med annat kul istället för att vara hemma och stresspacka. Det finns mängder av prisvärda hotell att ta in på, både i Stockholm och Göteborg. Hotellen från Elite håller exempelvis hög standard utan att kosta skjortan och finns i massor av städer i Sverige.

Ett sista tips är att undvika att låsa ditt incheckade bagage, åtminstone om du inte har ett TSA-lås. Tullen i USA vill nämligen kunna öppna ditt bagage för att kunna söka efter eventuella misstänkta föremål i bagaget.