Alla våra fantastiska resor

Resa, Tips

Londonbesök och årstider

London har länge varit en av svenskarnas favoritdestinationer. Med en härlig storstadskultur, rik historia och mängder med aktiviteter är det lätt att förstå varför. Och det skadar ju knappast att det ligger så pass nära med flyg heller. Den stora frågan många dock har är när bör man åka?

Vår i London

Staden ser faktiskt en hel del besökare under våren. Då är bland annat Oxford Cambridge Boat Race och London Marathon väldigt populära event. Londons flera parker fylls också upp av fantastisk grönska under våren och ser alltid många besökare denna tid.

Sommar i London

London är en fantastisk stad att besöka året runt men den är föga förvånande som mest populärt under just sommaren. Detta är högsäsong för en mängd olika aktiviteter och event med tillställningar som City of London Festival, Notting Hill Carnival och Hampton Court Flower Show bara för att nämna några. Under sommaren är det också perfekt tillfälle att se fotboll live och många strömmar till stadens många arenor under dessa månader.

Höst i London

Under hösten börjar antalet turister avta, men det är inte på något sätt tomt på dem. Fantastiska event som London Design Festival, Regent Street Festival, London Film Festival och Thames Festival hålls alla under höstmånaderna och är en utmärkt anledning att besöka staden under denna säsong. Passa även på att njuta av de vackra höstfärgerna i Londons parker.

Vinter i London

Vinter är mysig tid att besöka London och många gör det antingen i tid till julmarknaderna eller för att fira nyår. På nyårsdagen hålls även The New Years Day Parade där formligen tusentals artister marscherar och uppträder längst stadens gator. Kommer du till London i februari har du chansen att se det kinesiska nyåret firas. Och det är en minst lika fantastisk upplevelse.