Alla våra fantastiska resor

Resa

Några tips för USA-resan

Planerar du en resa över Atlanten för att besöka ett av världens största och mäktigaste länder? Oavsett om det enbart är över helgen eller för att vara där ett flertal månader kan några tips på vägen förenkla resan.

  • Körkort – För att kunna hyra bil måste man vara minst 21 år och även ha haft sitt körkort i minst ett år. En fördel är att ha ett internationellt körkort även om detta inte är ett krav.
  • Konverter – För enkelhetens skull är det bra att ha med en konverter till eluttagen. Självklart går det att köpa på plats, som det mesta, men varför göra det krångligt när det är enkelt att packa ner?
  • Dricks – Sverige är ett av de få länderna där dricks inte är något som alltid förväntas. I USA bör man räkna med att ge ca 15% i dricks. I vissa fall har man även lagt med dricks direkt på notan. I detta fall behöver alltså inte ytterligare dricks ges. I det fall som man får hjälp med väskorna på exempelvis hotell bör man ge 1-3 dollar per väska.
  • Passet – Passet måste kunna avläsas maskinellt. Om det är skada i passet är det därmed bra om man beställer ett nytt pass i god tid innan. Passet måste även vara gällande under hela den period man avser vara i landet.
  • Visum – Något visum behövs inte men däremot krävs att man genomför en ESTA-ansökan. Detta går snabbt och kan därmed genomföras några dagar innan resan bär iväg.
  • Returbiljett – Genom att man har en returbiljett visar man gränspersonal att man har som avsikt att även återvända till sitt hemland. Det finns risk att man inte släpps in i landet om returbiljett inte finns.