Alla våra fantastiska resor

Resa

Populära hotellkedjor i USA

3365395-bed-in-a-hotel-room

Hotell i USA finns i en oändlig mängd av komfort, pris, tillgänglighet. Många hotell, särskilt utanför motorvägarna, drivs dock av ägare som bara har ett hotell.

Det finns förstås flera mycket stora hotellkedjor, varav de flesta har hotell även i Europa. Det är inte alltid så lätt att identifiera ett hotell som tillhörande en kedja, eftersom man inom en hotellkedja ofta använder olika namn, där namnen representerar olika kvalitetsnivåer. Det är ju viktigt för dessa kedjor att ett visst namn representerar en viss nivå och stil, och om man då vill finnas i olika segment använder man olika namn.

Ett undantag från detta är Best Western, som i huvudsak bara använder det namnet. Ett exempel på motsatsen kan då vara Hilton. De har många hotell med namnet Hilton, men även hotell med namn som Conrad, DoubleTree, Hampton Inn och Waldorf Astoria.

En annan stor och populär kedja Choice Hotel, som använder namn som Comfort Inn, Sleep Inn och Rodeway Inn. Hotellkedjan Marriot är inte okänd under eget namn, men framför allt genom namnen Ritz-Carlton och Bvlgar Hotels.

Ett annat exempel på en kedja som koncentrerar sig på ett namn är kedjan Inter Continental Hotel, som är mycket populära under namnet Holiday Inn.