Alla våra fantastiska resor

Resa, Tips

Saker att köpa innan du reser

Många yrkar på att packa så lätt som möjligt under resan, märker du att någonting saknas när du kommer fram kan du lika gärna köpa det på plats. Och den metoden fungerar bra, i de flesta fall. Men det finns några saker som du borde köpa innan du åker.

Mobiltillbehör

Om du är ute efter ett nytt mobilskal till resan, kanske ett som är stöttåligt eller med ett eget tryck på, är det bättre att köpa det i Sverige. Mobilskal är inte dyra oavsett vilket land du befinner dig i men i Sverige har du åtminstone garanti och bytesrätt. Med tanke på alla modeller och storlekar som finns idag är det inte ovanligt att man köper fel eller att mobilskalet inte ser ut som du tänkte dig. Köper du utomlands är du som tvungen att vara nöjd med det du får, det är inte alla länder som tar tillbaka varor. Köp därför mobilskalet redan innan du åker och slipp bli besviken.

Elektronik

Behöver du en extra laddare till telefonen? Vill du ta med ett extra minneskort till kameran? Köp det i Sverige. Det finns inga garantier på att elektronikprylar från andra länder håller det dem lovar. Reser du inom EU har du ett visst grundskydd men även här är elen inte standardiserad och plötsligt kommer du hem med en laddare vars stickkontakt inte passar i svenska uttag. Du kan också råka ut för rent sagt farlig el som är skörare och där plasten runt kabeln går sönder och blottar de strömförande trådarna.