Alla våra fantastiska resor

Resa, Tips

Tips när du ska flyga

Inför en flygning är du kanske nervös och orolig. För andra börjar nervositeten när de ska hitta en flygbiljett och håller tummarna när de väntar på att priset ska laddas på sajten. Vi kan tipsa dig om några saker du kan tänka på när du ska fixa din flygbiljett.

Töm dina kakor

Hitta åt kakorna på datorn och töm dem innan du går vidare och söker biljetter. När du besöker en flygsajt kommer du att få en kaka i datorn som håller koll på din IP-adress i ca en månad. Om du besöker sajten igen inom den perioden för att faktiskt beställa biljetten, kommer vissa sajter att höja priset. Om du tar bort kakorna innan så kommer sajten tro att det är ditt första besök och visa sina allra bästa priser. Men detta sker mest på de mer obskyra sajterna, på vanliga sajter som denna behöver du inte oroa dig över det. Hur du tar bort kakor är beroende vilken webbläsare du använder dig av så det är enklast att googla för att få instruktioner.

Undersök flybolaget

Om du åker med ett nytt flygbolag är det bra att hitta deras hemsida och läsa lite om dem. Du behöver veta vilka rättigheter du har när det kommer till förseningar och inställda flyg. Vissa har bättre ersättning än andra. Se också om de skriver något om när du borde vara på plats på flygplatsen. Det kan också vara något som gör skillnad om du missar ditt flyg. Läs instruktionerna på hur mycket bagage som ingår i biljetten och hur stort handbagage du får ta med. Du vill inte komma till incheckningen och få veta att du har packat för mycket och måste betala extraavgifter för att få följa med.